Tiddles

Det är väl på tiden Tiddles får sin egen sida i cybervärlden.

Man kan inte påstå att han tillhör skaran vackra katter, det är nog snarare så att hade jag fått välja katt hade det inte blivit en som såg ut som Tiddles. Men nu var det ju inte jag som valde honom, utan han som valde oss. Är man inte snygg så får man ha något annat, och han har charm i massor. Egentligen var det inte meningen att vi skulle ha en katt alls men tydligen tyckte han helt annorlunda den kvällen när han oinbjuden, skitig, nerlusad, mager, hungrig och full av skorv på ryggen satt där ute på altanen och pep lite ynkligt en julaftonskväll. Som om det inte räckte med att det var julafton så snöade det såklart bara för att göra det hela ännu mer ”a la Dickens”.

 

Taget vid en annan jul när han är betydligt tjockare

 

 

Jag har aldrig upplevt David som ”kattmänniska” men med tanke på att det var jul och snöade så måste han ha kännt sig lite som Jultomten (hmmm, eller kanske det var whiskeyn) för han började mata kattstackarn. Nu vet ju jag vad som händer om man matar katter, de kommer alltid tillbaks men han gick nog aldrig härifrån under natten, när vi gick och la oss satt han utanför och stirrade stint på dörren och på morgonen satt han i exakt samma position. Sen den dagen har han varit bofast hos oss.

Kastratinon och vaccination gjordes ganska omgående, vetrinären gissa på att han var runt året och för enkelhetens skull så firar han födelsedag 24 december. Alla de små framtänderna saknades och ett par år senare opererades ytterligare fyra tänder bort.

 

På den tiden han fortfarande hade sin hörntänder kvar

 

Visste inte att även katter kan ha entropion men det hade han vilket resulterade i ytterligare en operation, så numer håller han gluggarna öppna förutom när han sover förstår.

 

Här ser han riktigt grym ut efter sin op

 

Annars gör han mest det katter är bäst på, sover på vintern och jagar på sommarn fast han verkar sova gott på sommarn med så det där med jakten kan vara lite svårt att tro på om man inte sett det själv

 

 

 

 

Annonser
3 kommentarer

3 thoughts on “Tiddles

  1. Precis så skall en katt vara:)

  2. yvstenen

    Den katten är något alldeles speciellt:) Mjauuuu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.