Bailey

cropped-p7085037.jpg
Bästa bruksprestation 2013 på Collie-SM, Laholm

Den klaraste stjärnan har tänts

Det är över nu. Bailey fick idag somna in med mig vid sin sida. Det känns helt overkligt att aldrig mer höra hans tassande steg eller se hans hungriga ögon över min frukostmacka, pizza eller vad det än var jag åt. Aldrig mer få rufsa om honom i pälsen, eller se lyckan i hans ögon när han fick komma in på en agilityplan.

Elva år fick vi tillsammans. En bästa vän i vått och torrt. Alltid redo på vad det än var som bjöds. Lyhörd som få och en matlust utan dess like, det är nog många som kommer minnas hans ihärdighet för att komma åt minsta lilla smula. Han hade också en stark vilja att alltid lyckas med sina uppdrag. Att ge upp för att det var för varmt, kallt, regnigt eller för svårt fanns inte med på kartan, han kämpade in i det sista i det mesta. Nu har vi kommit till den sista kampen som inte kan vinnas.

Bailey, du tog en stor bit av mitt hjärta med dig när du gick.

Sov i ro finaste Bailey

The Last Battle

If it should be that I grow frail and weak
And pain should keep me from my sleep,
Then will you do what must be done,
For this — the last battle — can’t be won.
You will be sad I understand,
But don’t let grief then stay your hand,
For on this day, more than the rest,
Your love and friendship must stand the test.
We have had so many happy years,
You wouldn’t want me to suffer so.
When the time comes, please, let me go.
Take me to where to my needs they’ll tend,
Only, stay with me till the end
And hold me firm and speak to me
Until my eyes no longer see.
I know in time you will agree
It is a kindness you do to me.
Although my tail its last has waved,
From pain and suffering I have been saved.
Don’t grieve that it must be you
Who has to decide this thing to do;
We’ve been so close — we two — these years,
Don’t let your heart hold any tears.

— Unknown

Om Bailey

Colobom
Hd:A Ad:ua

090214

Född 071006 hos Elisabeth Petttersson på kennel Springmist’s i Örebro. Bailey är en kul kompis där det är meningen att vi när vi känner oss mogna ska ut på appellplan och visa vad vi kan (eller inte kan) lite vallning har han provat på när han var en liten palt men man kan inte hålla på med allt så vi prioriterar spår och lydnad. Inte helt omöjligt att vi kommer att prova på sök också. Bailey är visserligen inte klickerklok (köpte en klicker men har aldrig använt den) men han är ”klok” i den mån att han är väldigt lyhörd för vad man vill och provar själv för vad det är som ger utdelning vilket har både för och nackdelar. Sista tiden har vi fått lägga ner lite tid på att han helt enkelt måste vänta och inte gå händelserna i förväg, inte alltid helt lätt när man är så ivrig. Glupsk som få, vilket ibland har gett mig hicka i rena förskräckelsen i vad han kan sätta i sig men som tur är har han blivit något mer selektiv i sin förtäring av oaptitliga saker.

 MT 2010-09-18

Så har Bailey även klarat sin korning på Örebro BK den 18 september, exteriörbeskriven är han sen tidigare så är väl i och med det klapapt och klart. Tyvärr varken bilder eller film från det här tillfället då det regnade ganska envist.

MH 09-03-28

Ytterligare en milstolpe avklarad. Med glans dessutom. Inte mycket att säga om egentligen mer än att man önskar att det fanns många fler collie som kunde gå genom livet med en klackspark. Bailey gled igenom hela testbanan med ett enda stort ”flin” på läpparna. Inte en enda gång han vände sig till mig för att söka stöd eller skydd (bra grabb reder sig själv) inga kvarstående rädlsor och självklart en 1:a på skotten.

Bailey-mh
bailey-egv

BAILEYS MI

N/OSocialitetLekJaktSkott
118/12112/11114/10121/11

117/19

Summa summarum

2014 11 08 En liten upprepning av den första raden för 2010 ”………………..?” Men att det ska vara sååååå svårt?????

Snart slut på detta året och det är väl bara att inse och acceptera att Bailey och jag aldrig kommer ta oss ur lkl 3. Det är svårt nog för en frisk hund att kunna leverera och prestera. Har man både anaplasma och borrelia att dras med, förmodligen blind på ett öga, polyp i örat, trassel med gruppmomenten, så får jag kanske ändå vara glad över de tillfällen då allt stämt och det har känts riktigt bra. Förmodligen är det borrelian som ställer till det för honom. Tre gk hkl spår har han klarat av, hade vi haft plats med skott hade vi varit uppflyttade första gången 🙂 Efter sommarens rasmästerskap så blev beslutet att det fick bli hans sista brukstävling. Viljan kan man inte klaga på, i stekhet värme och en luftfuktighet som måste legat närmare 100 tuffar han bara på i spåret, trots att han börjar bli riktigt trött efter sjätte pinnen så ger han inte upp och ovanpå det lydnad på en appellplan som var som en kokande kittel. Nä, viljan är det inte fel på. Men ibland är känslan lite att han inte alltid är med här och nu, tror han stänger av lite när han inte mår riktigt bra. Kanske blir det några lkl 3 tävlingar till innan vi ger upp och han får bli rallyhund som så många andra gamlingar. Viktigast är att han får må bra och ha kul.

Summering av 2010

Vem har sagt att det ska vara enkelt? Men vi har lyckats att ta oss ur appellen med 251,75 poäng och den dagen fick vi dessutom stå överst på prispallen. Lp1 lyckades vi med efter nio försök och sex bedrövelser, nåja nu ska jag inte säga att alla de
gånger vi inte kom över de magiska 160 poängen kändes bedrövliga, utan ett par gånger kändes det riktigt, riktigt bra men sen var det ställandet som oftast ställde till det för oss och några gånger kom den lille clownen fram, men nån ska ju stå för underhållningen också, det visar bara att det är levande varelser som vi har med oss ut på plan och att det inte alltid blir som det ärtänkt………. Vilket jag blev varse i slutet av juni när det visade sig att han har en polyp i nedre hörselgången. Tack och lov har den inte gjort sig påmind sen det sista ”anfallet” och har vi tur så håller den sig ”lugn”. Men det r återigen en påminnelse om att man inte ska ta något för givet.
Korningen klarades av med 340 poäng, är lite förvånad över att han inte kom igång i leken ordentligt, i vanliga fall leker han med vem som helst, och hur som helst, snor gärna andras leksaker men den här dagen ville han inte ens leka med mig vilket aldrig tidigare hänt. Enda förklaringen jag har är att jag påverkat honom negativt då jag själv inte hade humöret på topp.
Ett anlagstest i vallning har vi ju också klarat av där det blev en snittpoäng på 3, så enligt dessa har han alltså vallanlag 🙂  detta lägger vi härmed på hyllan, det går inte att hålla på med allt.Nu siktar vi på nya mål, uppflyttning till hkl spår och ett Lp2, nån start i agility ska vi såklart hinna med även om det inte kommer att prioriteras.

Summering av 2009

091227                              

Sen det skrevs så har vi faktiskt ”klickat” in oss, och han ÄR det man kallar klickerklok 😉Debuterat i både appell-spår och i lkl 1 har vi gjort, kanske inte med de mest lysande resultaten, det finns en del att fila på (konstigt vore det annars) men vi har tränat på att tävla. Efter 17 års uppehåll så kändes det självklart lite pirrigt första gången men därefter har tävlingsluste vaknat ordentligt. Platsliggningen är ett moment som har gått berg o dalbana i träning och därmed inte fungerat som det bör i tävling. Men i det stora hela är jag ändå nöjd med hur han håller ihop i tävlingssammanhang och med lite mer rutin både hos mig och Bailey kommer nog resultaten vi väntar på 🙂 Bailey blev drabbad både av erlicchia och borrelia i våras men efter tv månaders behandling så verkar det som om det har gett med sig enligt proverna vi tagit. MH har han genomfört med mycket bra resutat. Hd och armbågar ser mycket bra ut, tyvärr är inte ögonresultatet lika bra.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.