Varmt är ett annat ord för hett

…och det är hett, hett, hett nu. Svettigt värre, men inte kan man sluta träna för det, speciellt inte som vi hade Anders Kjernholm inbokad i onsdags.

Den lille spelevinken har ju haft en ”dumperiod” ett tag som helt plötsligt avlöstes av att han uppför sig enligt önskemål, dvs inte ränner iväg när det passar/inte passar. Kan det vara så att arbetet ger resultat eller för att det i dagsläget inte varit några löptikar i omgivningen?

Dagens projekt med Anders-träningen var att Ajax skulle hålla fullt fokus på sina uppgifter. Bl a i apporteringen då han gärna tar tillfället i akt när han kommer ut till apporten att börja kika på omgivningen om där eventuellt kan finnas nåt annat av intresse, samma sak vid uthoppet. Ett annat lite ”problem” som vi har är tempoväxlingen till språngmarsch. Det blir ingen ökning utan han fortsätter i sin lunk, sakta marsch inga problem men en ökning av tempot i fotgåendet är obefintlig. I skogen inga problem men på appellplan……….nada, niente, noll, zip, ingenting…..hmm. Blir till att ta med klickern ut i skogen och träna där.

Vid morgonens genomgång av dagen fick vi i uppgift att tänka ut hur man kan variera träningen på samma moment för att det inte ska bli en slentrianmässig träning och samtidigt tränar man upp uthålligheten. Många bra tankar och övningar att ta med sig i framtida träningar.

För att fira midsommar så blev det ett litet sandspår på ca 400 meter med 0 pinnar och bara ett slut för Ajax del, tror han behöver utmanas lite mer. Han kan mer än jag tror, blir nog lite duperad av hans valpiga utseende, måste påminna mig själv om att han faktiskt inte är en liten valp längre utan en stor gosse nu. Greja han det då? Jodå, alldeles utmärkt, flåsigt och varmt visst men han fortsätter trots att det uppenbarligen är ganska jobbigt.

Nästa vecka blir det lite träning hos Jenny Wibäck och sen skall det bli lite valpmys med Ajax små avkomlingar

Mors och Glad Midsommar allihopa

Annonser
Categories: Blogg | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Varmt är ett annat ord för hett

  1. Dixons matte

    Bailey är helt införstådd med hur allt ska göras. Lyssna och lär lilleman!

  2. 🙂 Tänk om det hade varit så enkelt? Bara låt den gamle tala om för den……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.